We hebben met de hele school een lipdub gemaakt. Klik op "lees meer" om het filmpje te bekijken.

De kinderen dansen op het liedje 'Happy' van Pharrell Williams. De lipdub is mogelijk gemaakt door de GOAG!

c994588d e59e 4db8 b755 c5a1db4dc23e IMG 20190515 WA00011

Dankzij het protest van onze school en de gymvereniging WIK heeft de gemeenteraad onlangs besloten om de gymzaal aan de Tulpstraat voorlopig niet te sluiten.
Er komt eerst een onderzoek naar de staat van het gebouw en welk onderhoud noodzakelijk is.
In 2018 zal de gymzaal in ieder geval nog gebruikt kunnen worden. We zijn blij dat er uitstel is en hopen dat het plan om de gymzaal te sluiten van tafel gaat.
Hierover blijven we in gesprek met de gemeente.

Artikel op bd.nl: Lief protest getekende handen.

petitie gymzaal

kleuterplein

Juf Jolanda is dit schooljaar begonnen met een nieuwe kleutermethode. "Kleuterplein" behandelt alles wat een kleuter tegenkomt. Rekenen, lezen, (voorbereidend) schrijven, sociaal-emotionele ontwikkeling, wereldoriëntatie, burgerschap, drama, muziek en beeldende vorming. De kleuters mogen lekker blijven kleuteren terwijl ze zelf dingen ontdekken en al spelende leren.

Een impressie van onze groep 1/2 tijdens het werken met de methode Kleuterplein kunt u bekijken in het volgende filmpje:

In de info van 12 oktober hebben we jullie al geïnformeerd over de plannen om de gymzaal aan de Tulpstraat te sluiten.

Zoals jullie wellicht al in de kranten hebben gelezen doet de gemeente het voorkomen dat alle partijen akkoord zijn met de sluiting van de gymzaal. MR en Directie van OBS J. Henri Dunant zijn het hier absoluut niet mee eens en laten dit dan ook zeker weten aan de gemeente. Inmiddels heeft de MR een brief verzonden aan de gemeenteraad en zijn er diverse gesprekken ingepland met de wethouders. Klik hier om deze brief te lezen.

Onlangs kwam ons ter ore dat op 14 november aanstaande tijdens een raadsvergadering de begroting over 2018, en daarmee dus ook de sluiting van de gymzaal, wordt besproken door het College en de Raad. Wanneer deze begroting wordt goedgekeurd is er geen weg meer terug en is de sluiting van de gymzaal een feit.

Op dinsdag 7 november 2017 om 19:30 uur is er een opiniërende raadsvergadering. Tijdens deze vergadering mogen burgers inspreken. Wij als MR van OBS J. Henri Dunant gaan hier zeker gebruik van maken, maar wij kunnen ons ook heel goed voorstellen dat jullie als ouders hier ook een mening over hebben. Wij willen jullie dan ook vragen jullie stem te laten horen.

Wanneer je gebruik wilt maken van de mogelijkheid om in te spreken tijdens de opiniërende raadsvergadering op dinsdag 7 november om 19:30 uur, dan dien je dit 24 uur van te voren aan te geven door middel van een e-mailbericht aan de griffier: E. Kooi op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wij hopen op jullie steun en zien jullie graag dinsdagavond op het gemeentehuis. Het zou ook fijn zijn als jullie de petitie ondertekenen.

Met vriendelijke groet,

MR OBS J. Henri Dunant